Theorie-examen

Het behalen van je theorie-examen is essentieel voor het behalen van je rijbewijs. Naast dat het verplicht is, is het ontzettend belangrijk om deze theorie te kennen. Je leert de regels in het verkeer kennen, maar je komt ook van alles over je auto te weten.

Onderschat deze theorie niet! Het lijkt makkelijk, maar niets is minder waar. Autorijschool Beekwilder biedt daarom theorielessen aan zodat jij met vlag en wimpel gaat slagen voor dit examen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de theorielessen.

Tussentijdse toets (TTT)

Een tussentijdse toets is een proefexamen waarbij je precies kan ervaren hoe een echt examen eraan toe gaat. Een tussentijdse toets is niet verplicht, maar wel aan te raden. Je kan namelijk ook vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het praktijkexamen. Als je deze goed uitvoert op de tussentijdse toets, hoef je dit niet meer te doen op het echte examen. Daarnaast krijg je leerpunten van de examinator. Hier kan je na de TTT nog verder mee oefenen tijdens de rijlessen. Ideaal dus!

Praktijkexamen

Het praktijkexamen is het uiteindelijke examen waarop je wordt beoordeeld. Het examen bestaat uit vier verschillende gedeeltes. Voor het examen maak je kennis met de examinator. Hij of zij legt je uit hoe het examen zal verlopen. Daarnaast wordt er nog een aantal controles uitgevoerd zoals de geldigheid van je id-bewijs.

Hierna kan je beginnen op het parkeerterrein. Hier doe je een ogentest, zodat de examinator kan zien dat jouw ogen in goede staat zijn.

Dan is het tijd voor het rijexamen. Dit duurt ongeveer 35 minuten. Afhankelijk van je tussentijdse toets zijn er verschillende onderdelen waarop je getoetst wordt.

Na het examen krijg je meteen de uitslag te horen.

Faalangst rijexamen

Ben jij extreem zenuwachtig en ben je bang dat dit jouw examen zal beïnvloeden? Geen paniek, een faalangst examen is de oplossing voor jou. Dit houdt in dat je een examinator krijgt die getraind is om jou op je gemak te stellen. Daarnaast krijg je extra tijd en kan je tijdens het rijden een time-out aanvragen. Het CBR heeft een video gemaakt waarin precies te zien is hoe zo’n examen werkt. Klik hieronder om de video te bekijken.